Dette blir hyttefolkets «Kollenfest»

– Over 100 utstillere har allerede sikret seg plass på Hytte2013, langt flere enn på samme tidspunkt i fjor, sier Tore Bjørnstad som står i spissen for hyttemessene på Norges Varemesse.

Norges største hyttemesse, Hytte2013, kommer til å sprenge alle tidligere rekorder, tror Bjørnstad.

Han mener hovedarrangøren Hytte2013 og medarrangøren, Idebladet Hytteliv, har greid å realisere en ambisjon om å etablere en nyskapende og innovativ messe.

– Vi har vel fått det bekreftet gjennom den store oppslutningen fra utstillerne. Helt siden starten med Hytte2013 har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Utstillerne har likt måten vi arbeider på og gjennomfører messen. Publikumsinteressen har vært gledelig stor, og den inspirerer oss til å legge lista høyere for hvert år. Til neste års messe legger vi den høyere enn noen gang, slår Bjørnstad fast.

Hyttelivet er for hele familien og da må også en messe som Hytte2013 avspeile det, mener hyttegeneralen.

Hall med barneaktiviteter
– Vi spøker med at hjemme er bra, men hytta best. Livet på hytta og ute i naturen er sunt og godt for hele familien. Hyttelivet byr som regel på helt andre utfoldelsesmuligheter enn de barna finner hjemme. Da må messa til en viss grad gjenspeile det også. På samme måten som hyttelivet er familieliv, skal en tur til hyttemessa være en familieaktivitet. Her skal barna for eksempel få snekkere og vise sine ferdigheter, enten sammen med mamma eller pappa, eller med en kyndig veileder fra oss. En hel hall er reservert til aktiviteter for barna!

– En hel hall med snekkerier?
– Nei, ikke bare det. Her blir det også underholdning for hele familien. Bjørneparken, den populære fritidsparken i Hallingdal, «flytter inn» hos oss på HYTTE2013. De kommer nok ikke med hele dyreflokken, men med aktiviteter og attraksjoner som vil fenge alle, både de som allerede er kjent med Bjørneparken og de som ennå ikke har besøkt den.

Konkurranser kommer Bjørnstad & co også til å by på, både før og under messa. En av dem kommer til å bli av det ultraspektakulære slaget, antyder Bjørnstad.

- Mer sier jeg ikke nå, bemerker han hemmelighetsfullt. Han er sikker på at vinneren av denne konkurransen i hvert fall aldri kommer til å glemme hvor han eller hun var 7.-10. mars 2013.

Hall med interiør
En hel hall er denne gang reservert for interiør, designere og interiørspesialister.

 Mange mener vi bruker mer penger og ressurser på å innrede og pynte i hyttene våre enn vi gjør hjemme. Å se, kjenne på og for den del teste interiørprodukter blir en ny spennende attraksjon for vårt store publikum. Og jeg tør love at messa aldri har hatt mer å tilby til de interiøropptatte enn det som blir tilfelle i mars neste år, sier Tore Bjørnstad.