Peab skal bygge spor i Narvik

Peab har konkurrert seg fram til kontrakt E02 (jernbanetekniske arbeider) på prosjektet Narvikterminalen- Fagerneslinja.

Mandag 15. oktober, signerte de respektive direktører kontrakten som sikrer Peab de jernbanetekniske arbeidene på både Narvikterminalen og Fagerneslinja. Kontrakten har en verdi på om lag 120 millioner kroner. Arbeidet startet allerede samme dag.

Adm dir Thorbjørn Eng fra Peab og direktør Jernbaneverket Utbygging; Harald V. Nikolaissen signerte kontraktene.

To år
Det skal bygges i alt 17 spor av varierende lengde på terminalen. I tillegg skal aksellasten på Fagerneslinja økes fra 25 til 30 tonn. Kontrakten med Peab omfatter både underbygning, overbygning, sporarbeid og elektrisk montasje. I første omgang er det de to sporene i østre del av terminalen som skal ferdigstilles. Arbeidet med det jernbanetekniske vil gå ut over både 2012 og 2013 før det blir ferdigstilt.

Stor
Det var også Peab som fikk godtatt anbudet på forberedende arbeider på Narvikterminalen for Jernbaneverket. Selskapet har i tillegg totalentreprisen for gruveselskapet Northland Resources i forbindelse med utbygging av havneanlegget på terminalen. De har jobbet med dette i mer enn ett år allerede. Dette betyr at Peab har store markedsandeler i Narvik for tiden.