Her vil de bruke 1,5 milliarder på 15000 seter

Den engelske storklubben Liverpool FC har skrinlagt planer om å bygge et nytt fotballstadion. I stedet vil de bruke rundt 1,5 milliarder kroner på å bygge ut Anfield fra 45 000 til rundt 60 000 seter.

Annenhver uke fra høst til vår, valfarter tusenvis av nordmenn til det ærverdige stadionet Anfield i Liverpool.

I 10 år har klubben hatt planer om å flytte fra stedet som har vært klubbens hjem siden 1892, og heller bygge et nytt stadion i Stanley Park like ved.

Men i dag bekreftet klubben at planene om et nytt stadion skrinlegges til fordel for å rehabilitere dagens anlegg.

Ifølge engelske aviser skal prislappen på et slikt rehabiliteringsprosjekt ligge på opp mot 1,5 milliarder kroner.

Fortsatt er ikke klubben 100 prosent sikre på at de får de nødvendige tillatelsene til å utvide Anfield, men de er i dialog med både lokale myndigheter og naboer for å komme i mål med prosjektet.

Ifølge Liverpool.no sa klubbdirektør Ian Ayre i dag at en endelig avgjørelse avhenger av to hovedfaktorer.

For det første må klubben ha støtte av beboerne i området og lokalsamfunnet. Liverpool vil måtte kjøpe ut flere naboer for å ha mulighet til å realisere planene om 60.000 seter på Anfield. Husene i tre gater bak dagens hovedtribune, gamle Main Staind, vil bli jevnet med jorden.

For det andre må man komme i mål med det som Ayre har beskrevet som et «komplekst planleggingsarbeid».

En utvidelse og oppgradering av stadionet Anfield, vil gå inn i et større byutviklingsprosjekt for den nedslitte bydelen med samme navn.

Det nordlige Liverpool og Anfield har vært oversett i svært lang tid, og bystyret har hatt store bekymringer for området de siste 12 årene.

Bystyret har fått et tilskudd på rundt 240 millioner kroner fra staten for å renovere bydelen. Boligorganisasjon «Your Housing» skal også gå inn med flere millioner i prosjektet.

Et oppgradert Anfield kan ifølge Liverpool.no tidligst stå klart innen 4-5 år.