Kom ned på jorda!

Vi har fått en politikeradel som svever himmelhøyt over landet og menneskene som bor der. Nå er det kanskje på tide at disse politikerne planlegger en tilbakekomst. Gjør man det ikke frivillig, kan det bli en brutal landing. Det at folkevalgte ledere til de grader prioriterer seg selv og sitt, er i ferd med å undergrave det norske politiske systemet.

Avisene er fulle av oppslag om politikere som settes i sammenheng med maktarroganse, om maktmisbruk, om kameraderi, om raseriutbrudd og om å ordne seg selv goder. Vi har enkelte politikere som synes å være opptatt av en eneste ting – nemlig å få en posisjon blant eliten av verdens ledere. Og man bruker alle muligheter til å utnytte sine verv slik at man kan sole seg i glansen.

Vi tror at nordmenn flest er lei av dette. At de ledende politikerne ikke har selvinnsikt nok til å forstå det, er en annen sak.

Vi mener at det er viktig at vi har en våken presse som slår ned på slike forhold. Problemet er at i de aller fleste sakene har politikerne ”rotet” det til for seg selv.

I Norge er det i dag en flertallsregjering. Stortinget hvor makta egentlig skal ligge i et demokrati som vårt, er blitt et sandpåstrøingsorgan for Regjeringen som kan ture frem som den vil. At det ikke finnes politikere i dette flertallet som kan sette foten ned, er for oss en gåte.

I de siste ukene er det dukket opp en rekke tvilsomme og kontroversielle saker. Det kan bli flere.

Dette er saker som oppstår på grunn av dårlig skjønn og dårlig politisk håndverk. Det synes å være en kultur rundt den rødgrønne regjeringen at alle som har et avvikende syn, de ryddes unna. Den maktkampen vi nå ser i Senterpartiet er et utslag av dette. Men det er en tilsvarende kamp også i de andre partiene. De politikere som tror at verden blir så mye bedre når man får vekk dem som stiller spørsmål, de graver sin egen grav.

Vi skal ikke glemme at det er politikerne selv som skaper politikerforakt.