Skal doble antallet BIM-konsulenter

Focus Software tar mål av seg å doble antallet BIM-konsulenter i løpet av 3-4 år for å videreføre veksttakten selskapet har hatt.

Focus Software, leverandør av IT-løsninger rettet mot byggemarkedet og samferdselsmarkedet, opplever en formidabel vekst. De har siden 2008 doblet omsetningen.

- Selv om bransjen opplever en god vekst, så har Focus Software opplevd en langt sterkere vekst enn snittet i bransjen, forteller Pål Eskerud som er daglig leder.

Veksten har ikke kommet av seg selv. Det ble gjort grep for å skape grunnlag for vekst i 2004. Frem til da hadde selskapet drevet som en ”middelhavsfarer” i åtte år, uten å skape vesentlige verdier for eiere eller ansatte. Eskerud forteller hvordan selskapet gikk igjennom en mental omstilling for å iverksette nødvendige tiltak for vekst. I dag fremstår selskapet rigget for en videre sterk vekst.

- Selv om mange bedrifter er oppegående på BIM, så har de ikke rullet ut dette i hele organisasjonen, forteller Eskerud. Han forteller om hvordan overgangen fra 2D-strektegninger til 3D-modeller vil gjøre at det begås mindre byggefeil og færre ombygninger, og trekker frem eksempler på hvordan han fortsatt ser søyler/bjelker, rør og kanaler som er ført opp på måter det ikke kan ha vært planlagt. Focus Software har en visjon om å være en pådriver for denne endringen.

Selskapet samarbeider tett med studiesteder som UMB på Ås og NTNU i Trondheim, og gjennomfører flere forelesninger for studentene. De spisser budskapet i grensesnittet mellom teknologi og BA-faget. I tillegg tilbyr de utvalgte studenter sommerjobber og internship-program.

- De som drømmer om å bli Norges beste innen BIM-miljøet jobber her, sier Eskerud. Selv om de har en stor satsning mot nyansatte, så søker de også jevnlig etter erfarne medarbeidere, forteller han. Arkitekter og Sivilingeniører innen bygg og samferdsel som ønsker å spisse sin kunnskap og erfaring innen BIM er alle velkomne til å banke på døren, fortsetter han.

Den største satsningen innen rekruttering vil være konsulenter som jobber med brukerstøtte, kursing og konsulentstøtte. De ser for seg å doble antallet BIM-konsulenter i løpet av 3-4 år. 

Selskapet driver ikke prosjektering i egen regi, men deres BIM konsulenter arbeider sammen med sine kunder.