Prosjekt 2012 samlet prosjektentusiaster fra hele landet

Prosjekt 2012, som er årets viktigste arena for prosjektmedarbeidere og prosjektledere, samlet onsdag over 300 norske prosjektentusiaster for å ta temperaturen på utviklingen og de siste trendene.

Den røde tråden for årets konferanse var "Standardisering versus kreativitet", og tok for seg utfordringer og motsetninger som organisasjoner står overfor når de både skal være effektive, og samtidig evne å tenke kreativt for å utvikle seg videre. En av de faste bidragsyterne og deltakerne var Projectplace, som med en rekke brukere av selskapets sosiale prosjektsamhandlingsverktøy innen bygg og anlegg, opplevde stor interesse blant deltakerne på årets Prosjekt 2012.

– Prosjekt 2012 er selve julekvelden for prosjektfagmiljøet i Norge. Dette er det største møtestedet vi har, på tvers av bransjer og på tvers av akademia, næringsliv og forvaltning. Vi ønsker å tilby en god miks, som gjør at vi kan dyrke prosjektfaget videre og gjøre det mye sterkere. Derfor henter vi inn sterke stemmer i fagmiljøet, som bidrar til å binde prosjektfagmiljøet sammen rundt utfordringer og muligheter man har til felles, uavhengig av bransje, sier Alexander Langlo, arrangør av Prosjekt 2012.

– Vi opplever stadig økt etterspørsel etter moderne, sosiale prosjektsamhandlingsløsninger fra den norske bygg- og anleggbransjen, noe vi også erfarte på årets Prosjekt 2012 ettersom interessen for Projectplace var betydelig, sier Jonas Ariansen, markedssjef i Projectplace i Norge, og fortsetter;

– Moderne prosjektsamhandling i dag dreier seg om å skape og utløse motivasjon, glede og energi innenfor prosjektets definerte rammer. Det gjøres blant annet gjennom bruk av mobile og sosiale prosjektverktøy som gjør oss bedre i stand til å håndtere forretningskritiske utfordringer og muligheter ved å bruke sosiale plattformer som engasjerer medarbeidere, kunder og partnere til å arbeide og samhandle sammen. Samtidig gir det muligheten til å jobbe mer dynamisk og mobilt på farten, med hele byggeprosjektet tilgjengelig i lomma. For oss i Projectplace er dette de mest sentrale trendene innen moderne prosjektarbeid.

– Mange fremtidsrettede virksomheter liker å se på seg selv som "sosiale organisasjoner". Men, det er ikke nok å ha en Facebook-side eller bruke et chat-verktøy for å prate sammen på kontoret. Å være en sosial organisasjon – en fullkommen Social Business – innebærer en virksomhetskultur bygget på åpenhet, samhandling og innovasjon, sier Jonas Ariansen.

– Årets trekkplaster var den svenske prosjektforskeren Markus Hällgren, som forsker på ekstreme ekspedisjoner til blant annet K2 som komplekse prosjekter, og hvordan man kan overføre erfaringer og prosjektmetodikk fra disse til de mer hverdagslige prosjektene de fleste av oss jobber med selv. I tillegg var også Jon Ola Sand, Executive Supervisor for Eurovison Song Contest, en av årets mest ettertraktede foredragsholdere. Han fortalte engasjert om prosjektledelsen Eurovision Song Contest, som et svært stort, internasjonalt prosjekt der utfordringene med å lede prosjekter på tvers av ulike kulturer, som i Aserbajdsjan og Sverige, ble trukket frem som én av de største utfordringene for moderne prosjektledelse, sier Alxander Langlo, og legger til;

– Det er umulig å si hvor mange som jobber prosjektbasert i Norge i dag, men vi vet at særlig norsk industri er én av de mest prosjektintensive sektorene her til lands, der mulighetene for å videreutvikle og forbedre komplekse prosjektprosesser ved bruk av sosiale og mobile prosjektverktøy er store. Vi estimerer at norske virksomheter investerer 400 til 500 milliarder i prosjektarbeid. I tillegg er prosjektarbeidsformen kommet inn også i skolevesenet. Her jobber vi med å få inn riktig terminologi og skape en felles forståelse for den teoretiske og faglige prosjektrammen som vi som har jobbet prosjektbasert i lengre tid kjenner.

– Kort fortalt dreier moderne prosjektledelse seg om hvordan de sosiale faktorene tilknyttet prosjektarbeidet påvirker prosjektets fremdrift og resultat – både overordnet – men ikke minst i samhandlingen mellom hver enkelt prosjektdeltaker. I Projectplace er vi overbevist om at den sosiale samhandlingen mellom prosjektdeltakerne er selve limet som holder prosjektet sammen og som skaper konstruktiv fremdrift. Derfor er vårt nettbaserte prosjektsamhandlingsverktøy, Projectplace, spesielt utviklet for å bedre den sosiale interaksjonen og samhandlingen i prosjekthverdagen ved bruk av funksjoner vi kjenner fra velkjente sosiale verktøy og plattformer, også i mer private sammenhenger.

– Prosjekt 2012 er én av de viktigste arenaene for alle virksomheter som i noen grad jobber prosjektbasert, noe stadig flere gjør. Det felles samlingspunktet rundt prosjektarbeid og prosjektledelse, gir en unik mulighet til å ta del i en sosial møteplass, inspirasjonskilde og faglig arena – noe som er svært verdifullt for oss som leverandør av prosjektsamhandlingsverktøy, for våre samarbeidspartere og ikke minst for våre kunder som jobber i en moderne prosjekthverdag, avslutter Jonas Ariansen i Projectplace.