Bygger ny brannstasjon i Bardufoss

Arbeidet er i gang for å bygge ny brannstasjon på Bardufoss.

Gravemaskinene fra TP Maskin AS er i gang med grunnarbeidene inne på Bardufoss flystasjon. Finnsnes-firmaet skal legge om veier og føre fram infrastruktur for den nye brannstasjonen som skal bygges nær rullebanen like vest for terminalbygningen.

- Den gamle brannstasjonen er foreldet og har ikke tilstrekkelig plass til de nye brannbilene som nå er i bruk, sier prosjektleder i Forsvarsbygg Tor Arne Fagerheim.

Kontrakten til TP Maskin har en verdi på om lag 11 millioner kroner inkludert moms. Deres del av arbeidet skal være ferdig til jul i år og konkurransen om selve bygget blir etter planen lyst ut i februar.

- Vi kommer til å lyse ut oppdraget som en generalentreprise med byggestart til sommeren. Brannstasjonen skal være klar til bruk sommeren 2014, sier Fagerheim.

Nybygget blir vel 2 000 kvadratmeter stort og skal gi rom for de fire brannbilene og noen mindre utrykningskjøretøy. Personellet både fra branntjenesten og den øvrige plasstjenesten vil holde til i den nye stasjonen. Vaskehallen i tilknytning til brannstasjonen vil også bli brukt av plasstjenesten til vedlikehold og opptining av brøyteutstyr.
Brannstasjonen har også brannberedskap for det sivile samfunnet i Målselv.