Hæhre vant over Mesta i Tønsbergpakke-sak

Borgarting lagmannsrett har i dom av 2. oktober 2012 stadfestet Asker og Bærum tingretts dom av 29. desember 2010 i en sak mellom Hæhre og Mesta rundt det såkalte Tønsbergpakke-prosjektet.

Saken gjaldt fordelingen av et beløp på i alt 28 millioner kroner som Mesta ble tilkjent fra Staten ved Agder lagmannsretts dom av 22. januar 2009.

I en avtale (protokoll) inngått mellom partene i 2006, het det at "Hæhre godtgjøres med 50 % av det beløp Mesta tilkjennes i en forhandling eller rettskraftig dom i sak mellom Mesta og Vegvesenet…". Mesta mente opprinnelig at Hæhre ikke hadde krav på andel av rentene på hovedstolen og dessuten at det før deling av det beløp selskapet ble tilkjent, måtte gjøres fradrag for de saksomkostninger selskapet hadde pådratt seg i saken mot Staten. Mesta fremmet også en rekke motkrav, som Hæhre mente var uholdbare og/eller oppgjort.

Hæhre vant i tingretten frem med sitt krav og ble også tilkjent saksomkostninger. Mesta aksepterte deler av dommen, men anket til lagmannsretten over avgjørelsen rundt spørsmålet om fradrag for advokatkostnader, en post til en verdi av vel to millioner kroner.

– Lagmannsretten har i sin dom av 2. oktober 2012, etter en konkret vurdering, kommet til at det ikke var grunnlag for å trekke advokatkostnadene fra det beløp som skulle deles. Lagmannsretten avviste i den forbindelse Mestas påstand om at protokollen bygger på et likedelingsprinsipp som ikke realiseres dersom kun den ene part dekker kostnadene. Det bærende synspunkt er at en part må – såfremt det ikke er tatt særskilt forbehold – selv bære kostnader han pådrar seg. Hæhre ble i dommen også tilkjent vel 800.000 i saksomkostninger for begge instanser, heter det i en melding fra Advokatfirmaet Schjødt som har representert Hæhre i saken.

Mesta anker tingrettsdom

Hæhre vant over Mesta i tingretten