Flere reiser med NSB

115 millioner passasjerer reiste med NSB i årets åtte første måneder, de aller fleste av dem passasjerer på togselskapets mange busser.

NSB melder om det beste resultatet noensinne i perioden januar til august i år. Omsetningen økte med 10 prosent og resultatet etter to tertialer er det beste i selskapets historie. Før finansposter og skatt er resultatet på 1.038 millioner kroner, 566 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

– Alle våre forretningsområder viser resultatmessig framgang. Det er gledelig å se at vi nå høster frukter av hardt og målbevisst arbeid over lang tid, sier konsernsjef Geir Isaksen.

Totalt fraktet NSBs tog 35,2 millioner passasjerer i perioden, 1,4 millioner flere enn i samme periode i fjor. Men det er bussene som fortsatt tar den suverent største passasjermengden. 79,6 millioner bussreiser ble registrert, en liten nedgang fra 80,1 millioner i fjor.

For persontogvirksomheten økte omsetningen med 6 prosent, mens kostnadene økte med 2 prosent. Resultat før finansposter og skatt er 271 millioner kroner, 176 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

– Dette er gode resultater. Nå jobber vi fremover med å kunne tilby et enda bedre tilbud med nytt rutetilbud fra desember, bedre rutestruktur, hyppigere avganger og nye tog, sier Isaksen.

Eiendomsvirksomhetens resultat før finansposter og skatt er 686 millioner kroner, en økning på hele 302 millioner kroner. Hovedårsaken er salget av det første av de tre DNB-byggene i Bjørvika.