Belønnet «grønne» energikonsept

Forsvarsbygg kunngjorde onsdag vinnerne av «Grønn energi» Idékonkurranse 2012 hvor målet har vært å innhente innovative og kostnadseffektive måter å erstatte oljefyrt oppvarming med miljøvennlig energi.

Idékonkurransen er en del av et pilotprosjekt mellom Forsvarsbygg og Nasjonalt Program for leverandørutvikling. Programmet er i regi av NHO og KS og målet er å utnytte offentlige anskaffelser på en mer innovativ og aktiv måte som stimulerer til konkurranse, næringsutvikling og innovasjon.

– Vi har ønsket å utfordre bransjen til å komme frem med gode ideer og konsept vedrørende utfasing av fyringsanlegg med oljekjeler på våre anlegg. Vi har gjort mye på dette området allerede i Forsvarsbygg, men ønsker nå å ta steget videre, uttaler rådgiver miljø/forskning og utvikling, Nils Ivar Nilsen i Forsvarsbygg.

Vinnerne
– Vi har kåret 2 vinnere, Agronova og Asplan Viak, som hver vil bli premiert med kroner 100.000 og vi gratulerer dem med gode, fremtidsrettede konsept som vi tar med oss i våre prosjekt, forteller Nilsen videre.

Stor interesse
Totalt kom det inn elleve bidrag i konkurransen.

Blant bidragene var det løsninger innenfor trepellets, pellets fra matavfall, varmepumper fra sjøvann og bergvarme, biogass og bioolje.