Christie & Opsahl bygger Blakstadbrua

Det er nå klart at det er entreprenørfirmaet Christie & Opsahl AS som skal bygge den 90 meter lange Blakstadbrua på E39 mellom Astad og Knutset.

- Kontrakten ble skrevet under 1. oktober, og vi regner med at byggearbeidet starter opp ganske snart. Brua skal stå ferdig innen 27. april neste år, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Med kontrakten på Blakstadbrua, er også den siste kontrakten på strekninga E39 Astad-Knutset inngått.

Arbeidet med nytt kryss på Astad er i full gang. Og i løpet av få dager skal vi gå i gang med asfalteringsarbeidet på strekninga mellom Astad og Knutset. Vi håper å få lagt det meste i løpet av høsten, slik at det stort sett blir områdene rundt Astadkrysset og Blakstadbrua som gjenstår til våren.

På strekninga mellom Knutset og Høgset er det meste av arbeidet ferdig, men vi skal ut med en liten entreprise på noen restarbeider.

Høgsettunnelen er også ferdig, bortsett fra at både den siste testinga av tunnelutstyr og sikkerhetsgodkjenninga gjenstår. Dette blir gjennomført når vi nærmer oss åpninga av hele strekninga mellom Astad og Høgset, som etter planen skjer før sommeren 2013.