400 meter til gjennomslag i Oppdølsstranda

Arbeidet med den 7,5 kilometer lange tunnelen gjennom Oppdølsstranda går fortsatt godt, og det er nå knappe 400 meter igjen på selve sprengningsarbeidet i tunnelen.

- Om alt går som planlagt framover, blir det trolig gjennomslag i tunnelen i Oppdølsstranda 7. november, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Han forteller videre at det nå har vært noen punkt med noe dårligere fjellkvalitet enn tidligere, og at de derfor måtte gå inn med litt tyngre fjellsikring. I tillegg kjører vi også med noen reduserte salvelengder.

Tunnelarbeidet foregår fortsatt fra to stuffer, og gjennomslaget skjer omtrent midtvegs mellom tverrslaget i Sandvika og Oppdøl.

Allerede 24. juli var det gjennomslag i motsatt ende av tunnelen, mellom tverrslaget i Sandvika og Sunndalsøra.

- Her er vi nå godt i gang med dreneringsarbeidet. Og i løpet av neste uke har vi trolig lagt ca 2,5 kilometer med asfalt i tunnelen, det vil si at nesten hele strekninga mellom tverrslaget i Sandvika og Sunndalsøra har fått fast dekke, fortsetter Per Bjørn Gjelsten.

Grunnen til at vi er så tidlig ute med asfaltarbeidet, er at asfalten må på plass før vi går i gang med å støpe betongkanten som skal gå gjennom hele tunnelen. Vi har også begynt med bolting for vann- og frostsikringa, og som etter planen starter opp i desember. Det blir noe mer vann- og frostsikring enn det vi hadde antatt på forhånd.

Tunnelportalen på Sunndalsøra er godt i gang, og kontaktstøp og «trompet» er ferdig.

Elektroarbeidet skal lyses ut i en egen entreprise i midten av november.

- Så selv om vi snart har gjennomslag i hele tunnelen, er det mye arbeid som gjenstår før den kan åpnes for trafikk – etter planen våren 2014, avslutter prosjektlederen.