Implenia overtar tunnelinnredningsselskapet Tego

Implenia overtar tunnelinnredningsselskapet Tego. Selskapet jobber med prosjekter i Norge og Sverige og oppkjøpet gjelder virksomhetene i begge land.

Tego hadde samlet en omsetning på 60,6 millioner kroner i 2011 og har totalt 20 ansatte i Norge og Sverige. Medarbeiderne vil fortsette å jobbe på pågående prosjekter i både Norge og Sverige. Overtakelse vil skje straks det foreligger godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Tego sin hovedbase ligger i Rygge i Østfold og Implenia vil videreføre leie av lager og verksted. Selskapet er spesialist på montasje av membran i tunneler og montasje av tunnelelementer. Oppkjøpet inkluderer to patenterte maskiner for montasje av membran som på større prosjekter gjør det mulig å montere membran på en mer effektiv måte enn manuell montering.

I mellomtiden fortsetter Implenia Norges ordrebøker å vokse. Statens vegvesen har tildelt Implenia oppdraget med å bygge Gryllefjordbroen. Denne stålbroen er del av en serie veibyggingsprosjekter for å forbedre veiene på øya Senja i Nord-Norge, og for å øke trafikksikkerheten. Ekstremt vær utgjør en særlig utfordring for de som skal bygge to kjørefelt samt en 8,5 meter bred stål/betong bro. Byggeplassen er periodisk utsatt for sterk vind, høye bølger og snø, og ligger i et rasfarlig område. Jobben, som er verdt 124 millioner kroner, er planlagt ferdigstilt i september 2013.

I november 2012 vil Implenia begynne å arbeide for samme byggherre på byggingen av den 1,5 kilometer lange strekningen Jonsrud–Langsletta på fv 33. Hjertet i denne parsellen er den 900 meter lange Falkentunnelen, som vil gi en mer direkte rute for kjørende. Byggearbeidene vil ta rundt 20 måneder. Denne kontrakten er også verdt rundt  124,5 millioner kroner.