Frp: Regjeringen bløffer om pappaperm

Fremskrittspartiet påpeker at regjeringens innføring av to ekstra uker pappapermisjon ikke vil gjelde før fra 2014. Før den tid lover de å reversere ordningen, hvis de vinner valget.

Ordningen, som utvider antallet uker foreldre kan være hjemme til 49 uker, gjelder for barn født eller adoptert fra 1. juli 2013.

– Regjeringen skryter av en halv milliard kroner ekstra til dette formålet, men dette får ikke budsjettmessige konsekvenser før i 2014, skriver Frps familiepolitiske talskvinne Solveig Horne i en e-post til NTB.

Hun fastslår freidig at hennes parti vil sette en stopper for dette «når vi kommer i regjering neste år.»

Fremskrittspartiet mener også barnetrygden, som har stått på stedet hvil i siden 1990-tallet, burde vært økt for å bekjempe barnefattigdom. Horne mener også at SV bryter sitt barnehageløfte om full likebehandling av private og kommunale barnehager.

– Denne regjeringen fører en politikk som en må til land vi ikke vil sammenligne oss med, for å finne. Man må være født før 1. september for å ha rett til barnehage, og en må få barn etter 1. juli for å ha rett til fedrekvoter, sier hun.