Dette skriver de på Twitter

Reaksjonene på neste års statsbudsjett er i ferd med å tikke inn på det sosiale nettstedet Twitter.

Mandag klokken 10 slapp regjeringen statsbudsjettet for 2013. På nettstedet Twitter går nå debatten både blant politikere, interesseorganisasjoner og såkalte samfunnsdebattanter for fullt.

Ost- og storfetoll opptar mange, men også samferdsel og bolig får plass i twitterfeedene.

Dette er noe av det som skrives:

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete ‏@spdama
”Nølande ros frå Høgre på samferdslesatsinga i #budsjett13. Ellers er det meste vondt og vanskeleg. Spreier myter om prosenttoll!”

"Det er mange utanlandske selskap som bygger veg/bane i Noreg. Frp treng vaksenopplæring både i situasjonen i Noreg og Europa. #Budsjett2013"

”Senterpartiet har i regjering løfta samferdsel og leverer nok ein gong overoppfylling av NTP slik vi også gjorde i 2009. #Budsjet2013”

”Offensiv bustadpolitikk: Eg foreslår 24 milliarder kroner til bustadtiltak i #budsjett2013 #boligpolitikk http://ow.ly/eii0v

Stortingsrepresentant for Frp, Ketil Solvik Olsen@ketilso
"Er det jernbanesatsing når Bergensbanen styrkes med 50 mill kr, som gir 64 års gjennomføringstakt? Burde foreslått finansieringsrefom"

"Regjeringen mangler ikke penger, men mangler evne til å prioritere og vise handlekraft. Frp vil spisse budsjettsatsing. Resultater viktig"

Dagbladet-journalist Martine Aurdal ‏@martineaurdal
”...og allerede etter 10 minutter kom pressemeldingen fra Høyre: Behov for nye ideer og bedre løsninger i #statsbudsjettet”

NHO@NHO_no
"Selv med 3,9 mrd til samferdsel i #budsjett2013 er investeringsetterslepet i NTP på 2,3 mrd."

Leieboerforeningen ‏@leieboer
”Bra med økte rammer til kommunale utleieboliger, men ikke spesielt offensiv #boligpolitikk med de utfordringene vi har idag #statsbudsjettet”

Ap-stortingsrepresentant Håkon Haugli ‏@HakonHaugli
”20 mrd. låneramme i Husbanken. Mer til etablering, utleieboliger (1.200 nye kommunale boliger) og tilpasning. #statsbudsjett #boligpolitkkk”

"Med 12,5 nye mrd er jernbanebudsj økt med 94% siden 2005. 40% av dobbeltsporene på norsk jernbane er bygd u/ denne regjeringen (fra @gormk)"

Adm dir for Norske Boligbyggelags Landsforbund, Thor Eek ‏@ThorEek:
”20 mrd til Husbanken er ingen økning, 15+5 i tillegg både 2011 og 2012. Ikke spesielt offensivt! #boligpolitikk”

Stortingspresentant Arve Kambe (Høyre)@arvekambe
"Regjeringen avviser å styrke BSU-ordningen også i dette statsbudsjettet. BSU blir mindre verdt for hver dag. Høyre vil styrke BSU."

Leder av Norges Eiendomsmeglerforbund Tormod Boldvik@TormodBoldvik
"Får ikke spesielt høy puls av innholdet i statsbudsjettet. Behovene ift boligbygging har åpenbart ikke nådd politikerne.."

Bergen Næringsråd ‏@BergenChamber
”Positivt med 1 mrd til samferdsel i Bergensregionen, men vi etterlyser penger til nye prosjekt: http://www.bergen-chamber.no/page/7/article/2855/samferdsel-viderforinga-av-paabegynte-prosjekt#statsbudsjettet

Tekna Studentene ‏@TeknaStud
"Bygging av 1000 nye studentboliger i året holder ikke for å løse den vanskelige boligsituasjonen for studenter! #statsbudsjett"

Trine Skei Grande  @Trinesg
"Finansministeren sier at han har lagt fram et stramt statsbudsjett - lurer på om han finner en annen finansminister i verden som er enig."

Tidligere justisminister for Ap, og forfatter Anne Holt @annekristinholt:
”For resten av Europa må det norske Statsbudsjettet være helt uvirkelig. Ser gjennom småpostene nå. Vi er steinrike, gitt. #gratitudeinorder”