Vegvesenet kan ha somlet med viktig beskjed

Vegtrafikksentralen i Oslo kan ha skyld i den farlige situasjonen som førte til at Vegvesenet fredag anmeldte kongens livvakter for uforsvarlig kjøring på E6 i Hedmark.

Fredag politianmeldte Vegvesenet kongens livvakter etter at de kjørte gjennom en veisperring på E6 i Hedmark og inn i et sprengningsområde bare sekunder før en stor sprengladning skulle detoneres.

Eskortetjenesten sier de hadde gitt beskjed om utrykning og fått klarsignal av Hedmark politidistrikt, noe politiet bekrefter.

Men sprengningsarbeiderne hevdet de aldri fikk denne beskjeden, og anmeldte livaktene for uforsvarlig kjøring. Nå viser det seg at Vegvesenet selv kan ha skyld i episoden som førte til at de anmeldte livvaktene, melder TV 2.

TV-kanalen melder at Vegtrafikksentralen i Oslo brukte 16 minutter fra de fikk beskjed fra politiet om at utrykningskjøretøyene var på vei inn i sprengningsområdet, til de ringte sikkerhetssjefen på stedet. Da beskjeden kom fram, hadde kjøretøyene passert sprengningsområdet fem minutter tidligere.

Tom Løvskogen, som er styremedlem i Utrykningspersonalets fellesutvalg, krever at Vegvesenet rydder opp i sine rutiner for at liv ikke skal gå tapt.
Vegvesenet vil ikke kommentere saken som nå skal politietterforskes, men skriver på Twitter at de ikke vil være med på det de kaller pekeleken.