Inviterer til Vestlandske Bygg- og anleggsdag 2012

Torsdag 1. november arrangeres den 19. Vestlandske Bygg- og Anleggsdag i Bergen.

Arrangører:

Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) Vestenfjelske avdeling, sammen med Rådgivende Ingeniørers Forening Bergen (RIF), Arkitektbedriftene i Norge og Bygningsgruppen i Bergen.

Arrangementskomité/ programkomité:
- Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Vestenfjelske avd. v/Hans Martin Moxnes
- Per Christian Stoltz, Stoltz Entreprenør
- RIF ved Sven Selle, Rambøll Norge AS
- Arkitektbedriftene i Norge avd. Bergen, Hordaland, ved Henrik J. Halvorsen, Artec AS
- Bygningsgruppen i Bergen, ved Audun Egge Andersen

I år har programkomiteen hentet en rekke bransjetopper til konferansen, som Terje R. Venold i Veidekke ASA. Venold og BNLs Audun Lågøyr drar opp ett av dagens hovedtema: Hva er BA bransjen – fortid, nåtid og fremtid – hva er de næringspolitiske utfordringene?

Bjørn Erik Øye tar frem prognosene for oss og man vil spørre konkurransedirektøren om konkurranse.

Etter lunsj lufter de et spennende tema: Fra faraos pyramider til reguleringssamfunnet – drømmen om et enklere system.

- Vi lurer på om regelverket har blitt så komplisert at det er manna fra himmelen for konsulentbransjen, men ingen andre. Dette gjelder ikke bare det tekniske gjennom Tek 10 men også reglene om offentlige anskaffelser og plankravene, heter det invitasjonen fra arrangementskomiteen.

Før den sedvanlige markedsinfoen tar de steget via BOB til arkitekturens verden. Ikke minst ser de frem til den kjente kommentatoren i Dagens Næringsliv Erling Dokk Holms utfordrende foredrag: Får vi til å lage arkitektonisk spennende bygg i Norge, eller er vi for lite dristige?

Konferansen går i år, som i fjor, av stabelen i Grand Selskapslokaler på Ole Bulls Plass. Man legger opp til rikelig med mingling i lokalene på Grand.

Tidligere konferanser har samlet rundt 150 deltakere fra alle deler av næringen, offentlige myndigheter, politikere og byggherrer, banker og finansinstitusjoner. Konferansen er etablert som et kontaktforum på Vestlandet.