Sjefsansettelse sto ikke på dagsordenen da Olsø fikk jobben

Vedtak om ansettelse av ny toppsjef sto ikke på dagsordenen da Entra-styret møttes i september. Likevel ble Rune Olsø ansatt som ny sjef.

Det var satt i gang en prosess med fire aktuelle kandidater til jobben som toppsjef da styret i Entra møttes i Trondheim 26. september, skriver Adresseavisen.

Ansettelsen av en ny sjef skulle skje etter en grundig prosess gjennom høsten, var planen, og ansettelsesprosessen var ført opp som en orienteringssak i forkant av møtet.

Styremøtet ble innledet ved at styreleder Siri Hatlen spurte om noen hadde bemerkninger til dagsordenen, ifølge avisen. Det var det, og et flertall på fire mot tre ville at de skulle bestemme hvem som skulle ansettes som ny toppsjef der og da. Flertallet foreslo Rune Olsø som sjef.

– En særdeles uvanlig saksbehandling. Jeg har aldri opplevd maken, sier en kilde som var tett på prosessen til Adresseavisen.

Rune Olsø sier han forholder seg til styret som organ.

– Jeg fikk et tilbud fra styret som jeg har takket ja til. Ut over det henviser jeg alle spørsmål om styrets beslutning til styrelederen, sier han.

Styreleder Siri Hatlen sier hun ikke vil kommentere styrets interne saksbehandling. (©NTB)