4 av 10 nordmenn pusser opp i høst

Nordmenn er på verdenstoppen i oppussing, og nå er mange av oss i gang igjen. 4 av 10 nordmenn sier de kommer til å oppgradere boligen i høst eller vinter.

Det kommer frem i en undersøkelse fra FINN oppdrag, gjennomført av Norstat blant 1000 respondenter.

− 43 prosent av våre respondenter sier de kommer til å gi boligen en ansiktsløftning i høst eller vinter. Vi har gjennomført lignende undersøkelser i flere år, og tallet holder seg stabilt. Nordmenn ser ikke ut til å bli ferdige med å pusse opp med det første, sier Ole Ullereng, direktør for FINN oppdrag.

Folk i 30- og 40-årene trekker opp snittet blant dem som skal pusse opp, der andelen er henholdsvis 54 og 53 prosent.

Høysesong nå
Gjennom året er det høstmånedene september og oktober flest pusser opp. Mai og juni er også populære oppussingsmåneder.

− Det er tydelig at vår- og høstmånedene er høysesong for slikt. Vintermånedene er de minst populære oppussingsmånedene, med desember som det absolutte lavpunktet. Bare to prosent vil pusse opp i adventstiden, mens januar er nest minst populære, sier Ullereng.

Kvinnene ønsker det
Nesten halvparten (48 %) pusser opp fordi de mener det er nødvendig, mens 4 av 10 sier de pusser opp fordi de ønsker å opprettholde eller øke boligens verdi. Interessant er det også at hver tiende mann (12 %) pusser opp fordi partneren ønsker det, mens praktisk talt ingen kvinner (2 %) pusser opp fordi mannen vil det.

− Flest pusser opp fordi de føler det er nødvendig eller for å opprettholde eller øke verdien av boligen. Undersøkelsen indikerer også at det er kvinner som er sjefen i huset. Mange menn pusser opp fordi kvinnene vil det, sier Ullereng.

Videre kommer det frem at 15 prosent pusser opp på grunn av interesse for interiør eller eksteriør, mens 7 prosent blir inspirert av omgivelsene eller media.

Holdninger til oppgradering av bolig:

7 prosent synes det er gøy23 prosent liker å pusse opp39 prosent synes det er helt OK å pusse opp10 prosent synes det er kjedelig7 prosent hater å pusse oppKun 2 prosent oppgir at de elsker å pusse opp

Fornøyde trøndere
Ifølge undersøkelsen har trøndere mye større oppussingslyst enn folk fra andre steder i landet. 40 prosent av trøndere svarer at de liker å pusse opp, mot ”bare” 20 prosent av nordlendingene.