Entra selger seg ned i Greenfield Datacenter

Lefdal Mine Datacenter kjøper 67 prosent av Entra Greenfield Datacenter, og slår seg sammen med Entra Eiendom for å utvikle datasenteret.

- Avtalen tilfører Greenfield Datacenter større fleksibilitet, skalafordeler og nye markedsmuligheter, samtidig som vi bidrar med vår eiendomskompetanse. Samarbeidet skal sikre at våre kunder fremover vil få tilgang til en høyeffektiv og fremtidsrettet datasenterløsning, sier administrerende direktør Rune Olsø i Entra Eiendom i pressemelding.

Ifølge meldingen anser begge parteravtaleinngåelsen som en naturlig videreføring av intensjonsavtalen om samarbeid som ble signert i juni 2012. Målsetningen er å sikre et produkttilbud som i enda større grad enn tidligere møter krav og forventninger fra både norske og internasjonale kunder.

Ved at Lefdal Mine nå går inn i Greenfield Datacenter er målet å skape en komplett norsk datasenterløsning.

- Mange kunder ønsker å ha flere fysiske plasseringer med ulike krav til nærhet og sikkerhet. Lefdal Mine er det prosjektet i verden som har best forutsetning for å levere store mengder areal til en pris som er ledende i Norge og i det internasjonale markedet. Greenfield Datacenter har bygd opp den mest fremtidsrettede løsningen i Oslo-området og sitter med den beste løsningen for kunder som vil ha en lokasjon på Østlandet, sier daglig leder Jørn Skaane i Lefdal Mine.

Milliardinvestering
De to datasenterene vil drives under en felles paraply og ha et felles driftsselskap, noe som skal gi stordriftsfordeler, samtidig som det skal gi effektiv markedsføring av konseptet mot norske og internasjonale kunder.

Entra Eiendom lanserte i februar 2012 planene om å bygge Greenfield Datacenter. Målet er å skape ett av verdens sikreste, mest miljøvennlige, energi- og kostnadseffektive datasentre i Norge.

Etter planen skal første byggetrinn av Greenfield Datacenter stå klart i 2014 på Heia industriområde i Fet kommune. Etter hvert som behovet for mer plass melder seg, skal det bygges nye blokker.

Kostnadsrammen for det totale arealet på 33 600 vil ifølge Entra trolig ligge på mellom 3 og 3,5 milliarder kroner – altså en kvadratmeterkostnad på rundt 100 000 kroner. I første omgang skal det bygges 8 000 kvadratmeter i fire blokker. Etter hvert som behovet for mer plass melder seg, skal det bygges nye blokker

Gullgruve
Lefdal Mine Datacenter ligger ca.25 kilometer fra Måløy, selskapet er eid av Sogn og Fjordane Energi og Local-Host Holding. Totalt kan Lefdal tilby 120.000 m2 white space areal.

De naturgitte forutsetningene er svært gode: Innenfor et område på 30 km rundt Lefdal ligger det fire vannkraftverk og en vindmøllepark, det er redundant og god kapasitet på fiberkommunikasjon og kjøling fra isfri og dyp fjord med konstant lav temperatur. Sammen med et sikkert råbygg i fjell, gir dette en lokasjon som er grønn, sikker og med lave investeringer og driftskostnader.
 
Lefdal Gruve vil fungere som egnet hovedlokasjon for tjenester som ikke krever umiddelbar nærhet til kundene, og som en co-lokasjon/out of region datasenter for øvrige kunder.