Norconsult styrker seg i Øst-Finnmark

Norconsult AS overtar virksomheten i FAK Prokuria AS i Vadsø og styrker sitt rådgivermiljø i Øst-Finnmark.

Virksomheten fortsetter som en integrert del av Norconsult Kirkenes/Vadsø

FAK Prokuria er et etablert rådgivermiljø innen arkitektfag, bygg, anlegg og organisasjonsfag med økonomi og strategisk fordypning. Selskapet ble etablert 2005 og har en meget sterk posisjon i regionen. Selskapet er lokalisert i Vadsø (samlokalisert med Norconsult Vadsø). Alle ansatte i selskapet fortsetter i Norconsult etter overtakelsen.

– Vi ser fram til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst til å bli en del av et slagkraftig tverrfaglig rådgivermiljø i Øst-Finnmark for øvrig. Dagens marked etterspør i større grad denne tverrfagligheten, og vi vil nå nyte godt av Norconsults brede kompetansebase for å stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene. Samtidig er det viktig for oss å opprettholde en mangfoldig prosjektportefølje med lokal forankring. Dette opplever vi at det er kultur for i Norconsult, og vi er sikre på at vi med dette kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier daglig leder Eli Hansen i FAK Prokuria.

– Med kjøpet av FAK Prokuria styrker vi vår stilling i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. FAK Prokuria og Norconsult har samme syn på framtiden og både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vi vil være i stand til å håndtere større, komplekse oppgaver, kommenterer administrerende direktør John Nyheim i Norconsult.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst, heter det i en pressemelding.

Norconsult er Norges største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Gjennom ca. 80 års erfaring har selskapet bygget opp et solid fundament som en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt. Norconsults hovedkontor ligger i Sandvika utenfor Oslo. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2400 medarbeidere, fordelt på 1770 i Norge og 630 i utlandet.