NCC med årlig lærlingesamling

Forrige uke arrangerte NCC fellessamling for alle NCC-lærlingene i Norge. Sentralt på agendaen står blant annet HMS, selskapets verdier og besøk på NCC-prosjekt i Bergen.

Den årlige samlingen for NCC-lærlingene skal bidra til å skape et fellesskap og vennskap på tvers av selskapene i NCC. Lærlingene kommer fra både NCC Roads og NCC Construction og i Bergen er tilsammen 55 lærlinger nå samlet.

- Bransjen trenger gode fagfolk, og ved å ta inn lærlinger viser vi at det er et fremtidsrettet yrke. Det er derfor viktig at bransjen tar inn lærlinger hvert år. Bransjen har ikke råd til å miste noen kull med lærlinger, sier leder for kompetanse og opplæring i NCC Construction, Trude Wetaas.

Det er viktig for rekruttering til yrkesfagene å vise at elevene får læreplass når de er ferdig med skoleløpet. Her mener Wetaas at de store entreprenørene har et spesielt ansvar.

- Men også mindre entreprenørfirmaer bør ta inn lærlinger, slik at vi sikrer jevn vekst av kompetanse innen bygg og anlegg, sier hun.