Ny direktør for Direktoratet for mineralforvaltning

Randi Skirstad Grini, som idag er avdelingsleder hos Norges Geotekniske Insitutt i Trondheim, ble sist fredag åremålsbeskikket for en periode på seks år som ny direktør i Drektoratet for Mineralforvaltning.

Dette melder Norsk Bergindustri.

Grini er geolog fra tidligere NTH med miljø som spesialisering og har mer enn 20 års erfaring med forskning og konsulentvirksomhet. Hun er styremedlem i Miljøringen, som er et nettverk med fokus på forurenset grunn og sedimenter.

- Norsk Bergindustri har hatt et tett og godt samarbeid med de to forrige direktørene og jeg håper at dette kan fortsette, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter i Norsk Bergindustri i en kommentar.

- Jeg oppfatter at Direktoratet og Norsk Bergindustri har felles interesser i å bidra til å utvikle en seriøs bergindustri som produserer mineralske råstoffer til samfunnets beste og på samfunnets premisser, sier Gammelsæter. Det lovverket som direktoratet forvalter er et viktig virkemiddel for å oppnå dette. Direktoratet er inne i en viktig overgangsfase i og med implementeringen av mineralloven. Denne overgangsfasen vare ri utgangspunktet ut 2014. Det er også knyttet spenning til hva regjeringens mineralstrategi vil inneholde og hvilke konsekvenser denne vil få for direktoratets rolle.