En inspirerende reise med Thiis-Evensen

Det er alltid morsomt å være med byggevareindustrien på turer rundt om i europeiske storbyer. Den kjente professor Thomas Thiis-Evensen ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er alltid med. Temaet er Veiene fra Roma – en fantastisk reise.

Denne gang gikk turen til Spania og Barcelona. De vel 60 delegatene som var med, fikk mye ny kunnskap og masse inspirasjon. Nå fikk også denne gruppen føle et snev at det voldsomme uværet som herjet Spania i uken som gikk. Men til tross for enormt regn vasset man seg gjennom Barcelonas gater hvor den alltid entusiastiske professor fortalte om søyler og om påvirkning – om kunst og arkitektur.

Barcelona har jo fostret en av tidenes største arkitekter – den surrealistiske arkitekten Antoni Gaudi. Vi besøkte herskapshuset Casa Mila som ble bygget for en av regionens rikeste familier. I dette huset er det ikke en rett linje. Et utrolig hus som selvsagt kostet en formue.

Vi besøkte også den berømte katedralen Sagrada Familia hvor Gaudi viste sitt geni. Et besøk anbefales.

Medlemmene i Byggevareindustrien setter stor pris på disse turene som også er veldig sosiale turer med ett tettpakket program. Mange gleder seg over at den nye administrative lederen i foreningen – Øyvind Skarholt følger opp tradisjonene.

Vi kommer tilbake med en mer utfyllende reportasje i neste utgave av Byggeindustrien.