Difi vil sikre gode bygganskaffelser

I samarbeid med KS, DiBK, NHO, BNL, EBA og NKF inviterer Difi nå til den tredje byggkonferansen siden starten i 2010.

– Få bransjer kan vise til større økonomisk volum enn byggebransjen. Derfor er det viktig å gjøre alt vi kan for å sikre gode offentlige anskaffelser på dette området, sier direktør Hans Christian Holte i Difi.

Byggkonferansen avholdes 14. november i Oslo og er stedet hvor du blir kjent med aktuelle tema og problemstillinger innen bygg- og anleggsanskaffelser.

Årets konferanse gir økt kunnskap om økonomiske konsekvenser for hele byggets levetid. Andre viktige spørsmål på konferansen er hvordan kan man unngå etterslep på vedlikehold og få gode kalkyler for alle forventede kostnader, ikke bare investeringskostnadene.

Blant høydepunktene på programmet er Riksrevisor Jørgen Kosmo som gir de beste tipsene for å lykkes med etterlevelse av regelverket for offentlige anskaffelser og Riksteatrets sjef Ellen Horn gir deg en tankevekker om politiske prioriteringer og pengebruk til kulturhus.

Andre temaer er krav til energieffektive bygg, bruk av BIM på byggeplass og alternative modeller for samarbeid mellom offentlig og privat sektor. Konferansen blir streamet for dem som ikke har anledning til å reise til Oslo. Trenger du råd og inspirasjon kan du også besøke Difis nettsted anskaffelser.no.

Dette er en portal for deling av kunnskap og erfaringer innen BAE anskaffelser. Her finner du mange gode eksempler, maler og sjekklister til nytte i offentlige anskaffelser.

Nettstedet er primært rettet mot oppdragsgivere, men leverandører til offentlig sektor kan også finne nyttig informasjon her.

Les mer om konferansen her