Solhjell lover å pusse opp universitetet på Ås

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) kunne torsdag love de første millionene til oppussingen av urbygningen ved Universitet for miljø og biovitenskap på Ås.

Nyheten om at neste års statsbudsjett inneholder en post på 18,5 millioner kroner til å sette i gang restaureringen av den karakteristiske bygningen, ble godt mottatt av studenter og ansatte.

– Totalrestaurering er anslått å koste rundt 370 millioner kroner som vil fordele seg over de årene arbeidene foregår, sa Solhjell og berømmet UMBs ledelse og studenter for å ha argumentert godt for midler til restaureringen.

SV-statsråden understreket at selv om neste års bevilgning bare utgjør 5 prosent av den samlede kostnaden, er den i realiteten en garanti for at restaureringen av bygningen fra begynnelsen av forrige århundre blir gjennomført.

– Vi er svært glade for at regjeringen vil sette av penger til å starte arbeidet med en omfattende rehabilitering og oppgradering av Urbygningen, sier universitetsrektor Hans Fredrik Hoen. Han fremhever både bygningens kulturhistoriske verdi og dens nytte i undervisning og service til dagens studenter.