Kvalitet fremfor kvantitet på Den tekniske messen

Maskingrossisternes forening er fornøyde med messedebuten i Telenor Arena.

Tirsdag åpnet Den tekniske messen 2012 på Fornebu i Oslo. 140 utstillere fra inn- og utland viser frem de siste maskin- verktøy- og teknologinyhetene for publikum frem til fredag ettermiddag.

Messesjef og direktør i MGF Anita Helene Hall er fornøyd.

– Tirsdagen var riktignok svak besøksmessig, men både for tirsdagen og onsdagen har jeg fått tilbakemeldinger på at vi har hatt veldig relevante besøkende. Det har vært mye omsetning og mange forteller om gode leads å jobbe videre med, sier Anita Helene Hall.

Besøkstallet gjorde et hopp fra beskjedne 426 tirsdag til 1 338 på onsdag.

– Det er et godt tall, og erfaringsmessig er det tredjedagen av messa som er best. Det er for tidlig å si hvor mange vi er i dag, men magefølelsen og feedbacken fra de som står ved inngangen sier meg at det blir bra, sier Anita Helene Hall.

Det er første gang Den tekniske messen blir arrangert på i Telenor Arena på Fornebu. Det er også første gang MGF har tatt regien over messen helt på egenhånd.

– Vi står for alt selv. Vi leier lokalene og har hyret inn eksterne samarbeidspartnere som har stått for ting som messebygging og logistikk. Nettopp logistikkdelen har det vært avgjørende å lykkes med, sier Hall.

Erfaringene har vært gode.

– Oppriggingsfasen er kritisk for oss, og nettopp den delen av messen er det noen som har vært frustrert over tidligere. Mange av våre utstillere har store, tunge og verdifulle maskiner som skal inn, og da er vi avhengige av godt logistikkarbeid. Det har fungert veldig bra i år, og vi har fått mye skryt fra utstillerne, sier Hall.

– Den største maskinen veier så vidt meg bekjent 28 tonn og må løftes inn med mobilkran, så det er klart dette er noe som krever grundig planlegging, legger fagsjef Stian Dahl i MGF til.

Arrangøren har lagt vekt på å utvikle Den tekniske messen til å bli noe mer enn kun en messe.

– Vi ønsker å legge til rette for et bransjetreff der deltakarne kan treffe både konkurrenter, leverandører og kunder med godt tilrettelagte fasiliteter. Telenor Arena har gode møteromsmuligheter, og møtelosjene har blitt flittig brukt.

– I tillegg har vi også tatt initiativ til en Oktoberfest for alle messedeltakerne. Vi luftet tanken i våres, og fikk kjemperespons. Til nå er det 575 påmeldte til festen torsdag kveld, sier Hall.

Kompressorprodusenten Kaeser er blant de 140 deltakerne som har møtte både potensielle nye kunder og eksisterende kunder i Telenor Arena.

– Vi er fornøyde med messen, og har fått mye ut av det så langt. Men vi merker at det er litt mindre mennesker her enn det har vært tidligere år på Lillestrøm. Folk synes nok det er litt uvant at messen er lagt hit, sier kvalitetssjef Anne Gro Halvorsen i Kaeser.

De har en av de største standene på Den tekniske messen.

– Vi går ikke inn i noe sånt som dette halvhjertet. Når vi stiller på messe, så ønsker vi også å være synlige og gjøre det skikkelig, sier Anne Gro Halvorsen.