Samlokalisering i Skien

Statsbygg har ferdigstilt et nybygg ved Skien barne- og familiesenter, og senterets to seksjoner er nå samlokalisert i Gulsetringen 313.

Fredag 28. september overleverer Byggherredirektør Hilde Nordskogen i Statsbygg de nye lokalene til regiondirektør Ellen Ølness Nadim i Bufetat region sør.

Lokalene blir deretter stilt til disposisjon for Skien barne- og familiesenter ved enhetsleder Anne Valen.

Skien barne- og familiesenter ble opprettet i 2007. Senterets to seksjoner var lokalisert på ulike steder. I november 2011 startet byggearbeidene for samlokalisering av seksjonene og i juni 2012 stod det nye administrasjonsbygget ferdig. Nybygget ligger i tilknytning til enheten på Gulset og det opprinnelige leilighetsbygget er uendret.

Nybygget inneholder blant annet rom for besøkende og personalet samt kontorer og garderober. Det er også et skjermet samværsrom med egen inngang og hage. Material- og fargevalg er gjort ut fra et ønske om å skape et rolig og samstemt miljø for ansatte og beboere.

Det er også opparbeidet et nytt uteanlegg. Her er vegetasjon brukt som rominndeling og for å skjerme mot innsyn.

- I juni kunne vi flytte inn i et flott og moderne bygg, og har med dette fått lokaler som er meget godt tilpasset våre primære oppgaver knyttet til barn og familier. Vi retter en stor takk til vår regionledelse samt Statsbygg, som virkelig har vist interesse og kompetanse i forhold til å imøtekomme vårt behov, sier enhetsleder ved Skien barne- og familiesenter, Anne Valen.

Ett av satsingsområdene for prosjektet har vært aktiv og tverrfaglig bruk av intelligente bygningsmodeller – BIM. Statsbygg har brukt prosjektet til å høste verdifull erfaring med bruk av BIM i prosjekterings- og byggefasen. Bruken av BIM har gjort at man har spart tid og penger i gjennomføringsfasen ved at eventuelle feil og dårlige løsninger ble oppdaget ved et tidlig stadium.

Les mer om prosjektet her