Dyrere hus gir satsing på tomannsboliger

Som første norske boligbygger lanserer Nordbohus nå en egen huskatalog med tomannsboliger.

Katalogen BoSmart gir nye muligheter for betydelig lavere byggekostnader og selvvalgte naboer.

– Nye krav gir dyrere hus
– Nye krav og forskrifter har gitt bedre og mer energiøkonomiske hus. Samtidig er det ikke til å komme bort fra at det også har medført en markant økning i kostnadene ved å bygge enebolig, sier markedssjef i Nordbohus, Stian R. Moursund.

Det har synliggjort behovet for nye boligtanker.

Delte kostnader
– Når du bygger tomannsbolig, reduserer du utgiftene betydelig. Du sparer store summer på å dele utgiftene til blant annet tomt, graving, grunnarbeid og kommunale tilknytningsavgifter. Dermed kan du få husdrømmen oppfylt til langt lavere pris, sier Moursund

Nordbohus er vant til å tilrettelegge boliger for flere husholdninger. Rundt halvparten av boligene som kjeden bygger, er tomannsboliger og flermannsboliger på Nordbohus-forhandlernes egne felt. Nå tar boligbyggeren skrittet helt ut og lanserer tomannsboliger der flere av kostnadene blir nærmere halvert.

13 tomannsboliger
Katalogen presenterer 13 tomannsboliger tegnet av Nordbohus sine egne arkitekter. Noen er nytegnet for katalogen, mens andre er populære klassikere.

– Felles for dem er at de er gjennomarbeidet og utviklet i nært samarbeid med kunder og Nordbohus-forhandlere over hele landet. Gjennom denne huskatalogen tar vi prisøkningen på alvor og tilbyr et fullgodt alternativ til enebolig. For mange kan en tomannsbolig bli en overkommelig inngangsbillett til å realisere boligdrømmen. Det kommer også til uttrykk i flere av boligfeltene vi nå bygger ut, der andelen tomannsboliger er rekordhøy, forteller Moursund.

– Flere av BoSmart-boligene har kvaliteter som kvalifiserer til grunnlån i Husbanken. Det gjør bygging av tomannsbolig enda mer fordelaktig, mener Moursund.