Ny konsernsjef for Sweco

Tomas Carlsson er utnevnt til konsernsjef i Sweco fra 1. desember 2012.

Han etterfølger Mats Wäppling, som forlater Sweco etter seks år som konsernsjef og nesten ti år som medlem av styret i Sweco.

Tomas Carlsson er nåværende leder av NCC Construction i Sverige og har jobbet innenfor NCC konsernet siden 1991. Han ble født i 1965 og har en Master of Science, Civil Engineering og en Executive MBA.

- Jeg er veldig fornøyd med at styret klarte å rekruttere Tomas Carlsson som etterfølger til Mats Wäppling. Tomas sin solide erfaring og gode ledelsesevner vil sikre en fortsatt positiv utvikling av Sweco, sier Olle Nordström, styreleder i Sweco.

- Jeg ønsker Tomas Carlsson velkommen som ny leder av Sweco og ser at hans kompetanse og brede erfaring vil bidra til å videreutvikle selskapets ambisjoner om å bli Europas mest respekterte kunnskapsbedrift innen arkitektur, teknikk og miljø, sier Tron Kjølhamar, administrerende direktør for Sweco Norge og fortsetter. Jeg takker Mats Wäppling for samarbeidet og hans bidrag til et selskap i vekst og ønsker ham lykke til med nye utfordringer.

Blant Tomas Carlsson tidligere posisjoner i NCC inkluderer stillinger som regional leder av NCC Construction Sverige og leder av NCC Roads nye markeder i Polen, Baltikum og St. Petersburg.

- Sweco er en markedsleder innenfor teknisk rådgivning, med kompetanse og lønnsomhet i bransjens absolutte topplag, og jeg er derfor veldig glad for å bli betrodd til å lede Sweco til nye suksesser med 7700 ansatte, sier Tomas Carlsson.

- Tomas har vist veldig gode resultater i løpet av sine år ved NCC og jeg er overbevist om at han er den rette personen til å overta som konsernsjef i Sweco, sier Mats Wäppling, som nå forlater konsernsjef stillingen etter seks år.