Mæland besøkte høgskoleprosjektet i Bergen

Statsbygg og Høgskolen i Bergen var i dag vertskap for byrådsleder Monica Mæland i Bergen da hun mandag besøkte det nye høgskoleanlegget på Kronstad.

Det ble først gitt en orientering om prosjektet på prosjektkontoret, hvor byrådslederen blant annet fikk høre at siste kontrakt nå er inngått, og at prosjektet er i rute både tid og kostnadsmessig. Det er et stort prosjekt, det største Statsbygg har under bygging, på 51 000 kvadratmeter med en kostnadsramme på nærmere 2,5 milliarder.

Etterpå var det omvisning på selve anlegget. Mæland fikk se både nesten ferdigstilte nye lokaler, og også hvordan de gamle verkstedbyggene er rehabilitert og blitt integrert i det nye anlegget. Skolen skal bli læreplass for svært ulike fagretninger, noe som også gjenspeiles i de ulike arealene. Her bygges sengeposter, laboratorier, akvalaboratorium, prosesslaboratorium, dansestudioer og idrettsanlegg, i tillegg til ordinære lesesaler, kontorer og auditorier. Så herfra skal det etter hvert utdannes flinke, lærere, ingeniører og helse- og sosialarbeidere.

Byrådslederen så ut til å være veldig fornøyd med det hun fikk se. Ikke bare er dette et løft for Høgskolen i Bergen, men det nye anlegget betyr også en betydelig oppgradering av området, med opprydding og opparbeiding av nye uteområder og nye gangveier.