Vegvesenet vil ha bedre kontakt med entreprenørene

Regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen Region sør ønsker en enda bedre og tettere kontakt med entreprenør- og konsulentbransjene.

Derfor inviterer han og regionen til bransjetreff i Arendal 24. og 25. oktober.

- Dersom Nasjonal transportplan slår inn med pluss 45-rammer står vi overfor store utfordringer. Det kommer til å bli masse å gjøre på samme tid, og i en slik situasjon er vi avhengig av at Vegvesenet har et tett og godt forhold til entreprenører og konsulenter, sier Davik. Selv skal han snakke om nettopp prosjekter som kommer og egne tanker om entrepriseformer på bransjetreffet.

Andre tema som skal tas opp er etterslepet i vegsektoren og betydningen av god vegteknologi og byggeskikk. Foredragsholdere er både entreprenører og byråkrater fra fylkeskommuner og Vegdirektoratet. Første dag, den 24. oktober, har entreprenører som tema og munner ut i en paneldebatt om de fleste temaene dagen inneholder. Debatten ledes av pressesjef i Vegdirektoratet Kjell Bjørn Vinje.

25. oktober er viet konsulenter og rådgivere, og her skal blant annet prosjektledere fra Vegvesenet snakke om forventninger og måloppnåelser. Det blir også noen betraktninger fra entreprenørsiden mot konsulentene, og hele dagen avsluttes med en plenumsdiskusjon. For øvrig vises det til vedlagte program.