Bromstadvegen åpnes gjennom Strindheimkrysset

Mandag 24. september fikk de første personbilene kjøre gjennom det nye Strindheimkrysset i Trondheim.

Bromstadvegen har de siste to årene vært lagt om i en omkjøringsrute over Gildheimbrua og rundt Nidar. Vegen ble lagt om for å gi plass til byggingen av Strindheimtunnelen og det nye Strindheimkrysset i tre plan. Etter lang tid med betydelige anleggsarbeider begynner vegsystemet nå å ta form, melder vegvesen.no.

Etter morgenrushet mandag 24. september ble trafikken i Bromstadvegen åpnet. Bromstadvegen vil da gå i rett linje mellom Gartnerivegen forbi Strindheim skole gjennom rundkjøringen i andre plan av Strindheimkrysset og ned til Falkenborgvegen, tidligere kjent som Thoning Owesens gate.

Omkjøringsruten som har gått rundt Nidar vil stenges fra samme tidspunkt. Det er spesielt biler fra Falkenborgvegen som må være oppmerksomme og ikke kjøre den gamle omkjøringsruten. Dette blir en blindveg som ender på parkeringsplassen til Nidar og en må snu tilbake.

De første dagene i oktober vil det meste av vegsystemet rundt nye Sirkus Shopping åpnes for trafikk med unntak av selve Strindheimtunnelen med tilhørende ramper.

Planlagt åpning av Strindheimtunnelen med ramper er april 2014. Da vil trafikk ut av byen henvises til den nye tunnelen, eller de må kjøre Falkenborgvegen ettersom Innheredsvegen forbi kjøpesenteret forblir en ren kollektivveg.