Klart for NITO-kongress

Norges Ingeniør - og Teknologorganisasjon (NITO) arrangerer landskongress 27. til 30. september.

Neste uke samles representanter for de 71 000 NITO – ingeniørene på Hell i Stjørdal. Overordnede temaer for NITOs kongress 2012 er velferdsteknologi og globalisering.

NITO er landets største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. Hvert tredje år innkaller organisasjonen til kongress. Her samles representanter fra NITOs 20 lokalavdelinger for å blant annet stake ut organisasjonens politikk de kommende årene og velge nytt hovedstyre.

Kongressen er en av de viktigste møteplassene for ledere og tillitsvalgte i NITO. Organisasjonen benytter derfor denne arenaen til å løfte viktige saker som angår ingeniørene og samfunnet. På Hell vil temaene globalisering og velferdsteknologi bli satt på dagsorden med faglige innledere og debatter.

- Ingeniører lever i en globalisert hverdag. Stikkord her er blant annet outsourcing, utdanning og det store udekkede ingeniørbehovet som i Norge per i dag er 8000 stykker, sier NITOs president Marit Stykket.

- SSB mener det vil være seks millioner nordmenn i 2029. Mange av disse vil være eldre og pleietrengende. NITO mener at det må satses mye mer på velferdsteknologi for å kunne løse denne utfordringen, sier Stykket.

Foruten NITOs egne representanter samler kongressen mange gjester fra Norge og utlandet.