Klart for Den Tekniske Messen

Maskingrossisternes Forening (MGF) opplever stor entusiasme rundt årets utgave av Den Tekniske Messen. Denne uken åpner messedørene på Telenor Arena.

Fra 25. til 28. september vil nærmere 150 utstillere innta Telenor Arena. MGF-direktør Anita Helene Hall kan fortelle om en meget entusiastisk utstillergruppe og beskriver årets utgave av Den Tekniske Messen som en ny start og en vendepunktmesse.

- Etter ønske fra medlemsbedriftene har vi gjort noen grep for å gjøre Den Tekniske Messen til en bedre fagmesse. Det viktigste grepet er flyttingen av messen fra Norges Varemesse til Telenor Arena, sier Hall.

- Grunnkonseptet med verktøymaskiner, trearbeidene maskiner, kompressorer og gaffeltrucker vil være det samme, men det blir både færre utstillere og mindre areal enn tidligere. Vi gjør dette fordi vi ønsker en mer fokusert og relevant messe for bransjen, fortsetter Hall.

Det er utstillerne selv som har ytret ønske om å flytte messen fordi de opplevde arealene på Lillestrøm som for store og lite intime. I tillegg mener MGF at det tidligere har vært for mange irrelevante utstillere som ikke nødvendigvis har bidratt til å løfte Den Tekniske Messen som fagmesse.

- Det blir ikke noe dårligere messe av at det er færre utstillere. Tvert imot tror vi den blir bedre når den blir mer fokusert, mener Hall.

Alle på plass

MGF-direktøren forteller at alle de sentrale aktørene vil være på plass på Telenor Arena. Noen av de med rekordstore stander. Til stor glede for MGF vil også gaffeltruckmedlemmene være meget sterkt representert under årets messe.

- De har vært med enkeltvis tidligere, men for første gang er alle med og de vil stå samlet som en gruppe under messen, forteller Hall.

Oppfordrer til forhåndsregistrering

MGF viderefører noe av det de mener fungerte meget bra under Vei og Anlegg messen i mai. Blant annet satser de igjen på forhåndsregistreing av besøkende. MGF oppfordrer alle til å registrere seg og printe ut gratis messebillett fra MGFs hjemmesider.

Ungdommens dag er også noe MGF har tatt med seg fra Vei og Anlegg. Onsdag 26. september får messen besøk av flere hundre ungdommer fra relevante skolelinjer på videregående skole.

- Dette er et lite bidrag fra MGF med tanke på den vanskelige rekrutteringssituasjonen bransjen er i, sier Hall.

Oktoberfest

MGF har også gjort noen viktige grep med tanke på kveldsarrangementer. Det blir en egen utstilleraften dagen før messeportene åpner og ikke minst blir det stor Oktoberfest på et av de nærliggende Fornebu-hotellene torsdag kveld.

- Responsen på dette arrangementet har vært meget god og vi regner med at 700-800 vil delta. Vi snakker langbord med øl og snaps og underholdning i god oktoberfeststil, forteller Hall.

Håper på 10.000

MGF-direktøren er selvsagt spent på antallet besøkende, men hun håper og tror at rundt 10.000 vil finne veien til Telenor Arena i løpet av de fire dagene Den Tekniske Messen pågår.

- Dette skal være en god arena for både utstillere og besøkende. Dette blir en ny start for Den Tekniske Messen og det er viktig at den blir vellykket fordi den skal danne grunnelaget for hvordan denne messen skal se ut fremover, avslutter Hall.

NB! Frem til nå har Den Tekniske Messen blitt arrangert hvert fjerde år. Etter ønske fra medlemsbedriftene blir dette forandret til hvert tredje år. Det vil si at den blir en ny utgave av Den Tekniske Messen i 2015.