Nå starter jakten på innovatørene

16. oktober neste år under åpningen av Bygg Reis Deg avsløres hvem som stikker av med Innovasjonsprisen 2013.

Moelven Industrier ASA og deres trestender Iso3 ble tildelt prisen i 2011 i konkurranse med nærmere 50 kandidater.

- Byggenæringen har mye å gå på når det gjelder satsningen på innovasjon og nytenkning, sier Gunn Ovesen, adm. direktør i Innovasjon Norge og juryleder for Innovasjonsprisen som er etablert av Bygg Reis Deg.

Byggenæringen er beskjeden
– I mitt daglige virke er det overraskende sjelden vi får inn forslag eller innspill fra byggenæringens aktører når det gjelder innovasjonsprosjekter. Mitt inntrykk er at mange i byggenæringen undervurderer det en selv holder på med i forhold til FoU og innovasjon. Det å være beskjeden på egne vegne er et syndrom i næringen, fastslår Ovesen, som har følgende utfordring:

– Byggenæringen må lære seg å stå frem. Uten tydelighet får man verken støtte eller oppmerksomhet for tiltak som iverksettes! Nå håper hun etableringen av Innovasjonsprisen vil øke forståelsen for at det faktisk skjer mye i hele næringens verdikjede.

- Det vi ikke tenker over er at innovasjon – om det er i prosesser eller produktutvikling ikke bare gir produktivitetsgevinster, men også bidrar til stolthet og styrker tilhørighet til bedrift eller bransje. Det å være med i konkurransen kan faktisk gi egen virksomhet et ekstra løft og innovasjonssynergier, fremholder Ovesen.

Kompetent jury
Med seg i juryen har Ovesen ekspedisjonssjef Inger Margrethe Lindgren, Kommunal- og regionaldepartementet, Tom Borthen, styreleder i Virke Byggevarehandel og Jan Halstensen, styreleder i Byggenæringens landsforening – BNL. Bygg Reis Deg ved adm. direktør Halvard Gavelstad og prosjektleder Leo Nygænen, utgjør sekretariatet.

Siste frist 5. april 2013

Juryen har nå startet jakten på kandidater til prisen. I følge Halvard Gavelstad er siste frist for innsendelse 5. april 2013. Forslag kan sendes til Bygg Reis deg, merket Innovasjonsprisen 2013.
brd@byggreisdeg.no