Ford Transit Custom ble Internasjonal varebil 2013

Nye Ford Transit Custom er kåret til “Årets Internasjonale Varebil 2013".

- Transit Custom har fleksible løsninger, elegant og moderne utseende kombinert med dynamiske kjøreegenskaper i pakt med Fords personbiler, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

- Å kombinere de tøffe Transit-egenskapene med personbillignende design, utstyr og egenskaper var en virkelig krevende oppgave, men vårt utviklingsteam leverte varene, legger han til. – Vi er naturligvis meget stolte over at en Transit er utnevnt til årets internasjonale varebil - for fjerde gang.

Utmerkelsen ble gitt i forbindelse med den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Hannover, hvor Ford viser den nye Transit Custom og helt nye generasjoner store Transit og Transit Connect. Lanseringen er for øvrig en del av Fords globale satsing på å fornye hele sitt nyttekjøretøyprogram i løpet av kommende to år.

Transit Custom har klasseledende lastekapasitet, pluss en rekke innovative lasteromsdetaljer, som lasteluke i skiIleveggen som muliggjør frakt av ekstra lange gjenstander og en integrert takgrind som kan felles ned når den ikke er i bruk. Sjåføren kan også trekke fordeler av Fords nyeste sjåførassistanseteknologier, som filskiftevarser og det stemmestyrte kommunikasjonssystemet Ford SYNC.

Klasseledende drivstofføkonomi og CO2-utslipp på 174 g/km er et resultat av blant annet den svært forbedrede 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren, som er tilgjengelig med Auto-Start-Stop - og ytterligere reduserte eierkostnader som følge av klassens lengste serviceintervaller på 2 år/50.000 km.

Nye Transit setter nye standarder for utseende, kjøregenskaper og lastegenskaper, sier Pieter Wieman, styreformann i juryen for «Årets internasjonale varebil». – De har klart å bygge en fullstendig ny lett varebil på sin globale nyttekjøretøyplattform med bruk av sine gjennomprøvede drivlinjer og chassiskomponenter.

- Varebilen har et personbillignende eksteriør og interiør, kjøredynamikk som er meget nær en personbil, for ikke å forglemme at det er et meget funksjonelt og praktisk kjøretøy. Ford har også viet mye oppmerksomhet til aktiv og passiv sikkerhet og samtidig sørget for å redusere eierskapskostnadene, sier, Wieman.

De første Transit Custom kommer til Norge i slutten av året.