Lemminkäinen med driftskontrakt i Rogaland

Veidrift er et strategisk satsingsområde for Lemminkäinen Norge AS. Nylig overtok Lemminkäinen ansvaret for drift og vedlikehold på Dalane i Rogaland.

Oppdraget har en verdi på 200 millioner kroner over fem år.

De ovetok 1. september ansvaret for driftskontrakten Dalane i Rogaland. Det var mange som kjempet for kontrakten som gjelder kommunene Lund, Sokndal, Eigersund, Bjerkreim, Hå og deler av Time. Oppdraget omfatter snøbrøyting, trafikkberedskap, fremkommelighet, samt andre drifts- og vedlikeholdsoppgaver av veinett og tilhørende infrastruktur, totalt mer enn 680 km vei.

Veidrift er et satsingsområde for Lemminkäinen som i dag har tre driftskontrakter rundt om i landet. Årlig utlyses det 20-25 driftskontrakter i Norge med en samlet verdi på tre til fire mrd kroner.

- Driftskontrakten Dalane er et spennende oppdrag, som har potensiale hva gjelder synergieffekter mot asfalt, pukk og anlegg. Veidrift sikrer grunnlag for helårsarbeid. Noe som vi ser er enda mer avgjørende for rekruttering av nye medarbeidere, sier Johannes Helgesen, fagsjef for veidrift i Lemminkäinen.

Med mer enn 8400 ansatte er Lemminkäinen Nordens nest største aktør innen asfaltmarkedet, og har 36 avdelinger spredt over hele Norge. Avdelingen på Dalane vil ha base på Gamle Egersund veistasjon.

- Stasjonen gir gode forutsetninger for oppdraget da den har gunstig beliggenhet, store utearealer, lagerhall, salthall og saltløsnings-blandeanlegg.

- Stasjonen er ideell for driftskontrakten Dalane. Den gir oss et unikt utgangspunkt for drift- og vedlikeholdsoppgavene knyttet til oppdraget. I tillegg har vi dyktige fagfolk med ulik kompetanse der alle på hver sin måte kan bidra til at Lemminkäinen lykkes med å bli en synlig og langsiktig aktør innen veidrift i Norge, sier Helgesen.