Schüco støtter nullenergihus i studentkonkurranse

The Solar Decathlon Europe 2012 i Madrid er en internasjonal konkurranse blant studenter, som finner sted 14. - 30. september.

Målet er å øke bevisstheten om fordelene med solenergi. Et team på 50 personer fra den tekniske høyskolen i den tyske byen Aachen har

designet og allerede prøvebygd et nullenergihus for to personer i den tyske byen Jülich.

Huset, som drives ved hjelp av bare fornybar energi, har en Schüco photovoltaik solcellekonstruksjon, samt godt isolerte vinduer og dører.

En ny rammekonstruksjon for skyvedøren Schüco ASS 77 PD.SI har blitt utviklet spesielt for dette bygget. Den tillater “gulv-til-tak” skyvedører i et hjørne som skal kunne åpnes uten at det står igjen noen søyle.

Teamet fra høyskolen i Aachen skal utvikle en energieffektiv og miljøvennlig bolig med energioptimert livssyklus. Derfor bestemte de seg for å bygge en en-etasjes bolig med flytende overganger mellom inne- og uteområdet. Det 144 m2 flate taket

er dekket av en solcellekonstruksjon fra Schüco. Hele bygningens styringssystem er i stor grad automatisert og styres ved hjelp av nyutviklede iPad og iPhone Apps. Schüco Door Control System spiller også en viktig rolle i det automatiserte styringssystemet.