Posthuset i nordisk miljøbygg-konkurranse

Entra Eiendom og Nordic Built lanserte mandag Posthuset som Norges bidrag i konkurransen Nordic Built Challenge.

Konkurransen har som mål å avdekke gode ideer for hvordan bygninger kan renoveres på en bærekraftig, innovativ og kostnadseffektiv måte.

- Det er en stor glede for Entra Eiendom å være med i denne konkurransen, og vi ser fram til mange spennende forslag til miljøfremmende løsninger når Posthuset skal rehabiliteres, sier konstituert administrerende direktør i Entra Eiendom, Rune Olsø.

Entra Eiendom eier det norske bidraget i konkurransen. Posthuset er Norges høyeste kontorbygning med sine 26 etasjer. Bygget er arbeidsplassen til over 2.000 arbeidstakere. Målet er at energiforbruket skal reduseres med 70 prosent. I dag tilsvarer energiforbruket i Posthuset forbruket til 580 husstander, og det skal nå ned til 190 husstander.

Gjennom flere år har Entra Eiendom satset på miljøforbedrende tiltak, og det har også blitt en integrert del av selskapets forretningsplan.

- Vi ønsker at Posthuset skal ha de beste leietakerne, og derfor må det være det beste kontorbygget i Oslo. Vårt mål er å sette standarden for framtiden. Posthuset skal bli et miljøfyrtårn, sier Rune Olsø.

En bygning i hvert nordisk land er objektene for konkurransen. Utfordringen er å gi det beste anbudet på hvordan bygningene kan rehabiliteres på en bærekraftig, innovativ og kostnadseffektiv måte. De 10 prinsippene i Nordic Built Charteret ligger til grunn for konkurransen, og samarbeid og innovasjon er nøkkelordene i konkurransen.

- Gjennom Nordic Built Challenge ønsker vi å motivere den Nordiske byggbransjen til å tenke nytt. Vi har troen på at samarbeid på tvers av landegrenser og disipliner er veien å gå for å utvide horisontene og oppnå mer, sier Hans Fridberg, prosjektleder for Nordic Built og innovasjonsrådgiver i Nordisk Innovation som står bak programmet og konkurransen.

Det beste laget fra hver Nordisk konkurranse kan vinne en kontrakt med bygningseieren, og en endelig Nordisk vinner får i tillegg NOK 1.000.000 for å vise forståelse for Nordic Built Charter.