Arnstad til Norvegkonferansen

Mer helhetlig, raskere og mer igjen for pengene var samferdselsminister Marit Arnstads budskap i sommer, og denne uken møter hun bompengebransjen til det første dialogmøtet på Norvegkonferansen i Trondheim.

Ministeren vil på konferansen snakke om ’Fremtidens vegnett og vegen dit…’

Aktuelle spørsmål til henne vil være: Finansiering av jernbane, regionalisering av bompengebransjen, tilpassingen av EU-direktivet, mer igjen for pengene og ikke minst finnes det noen grense for bompenger…

- Vi er spente på Samferdselsministerens budskap til bransjen. Dette er en bransje som har vokst mye og raskt. Vi har i dag 47 selskaper i Norge og det ble i 2010 krevd inn 6 740 mill kr i bompenger. Bompengeinnkreving er for lengst blitt den ”normale” finansieringsmåten for veg her til lands. Og vi har et felles mål: Mest mulig infrastruktur for pengene! Da må det tilrettelegges for at vi kan nå målet vårt, sier styreleder i Norvegfinans Torill Eidsheim.

Årets konferanse er den 24. i rekken, og er en unik mulighet for alle aktører innen brukerfinansiert vegutbygging til faglig utvikling og kunnskapsdeling. Årets deltakerantall på 134 viser at dette er en viktig konferanse for de som jobber med brukerfinansiert vegutbygging i Norge.

Stortingsrepresentant og leder i Transport- og kommunikasjonskomitéen Knut Arild Hareide og Vegdirektør Terje Moe Gustavsen vil også holde innlegg og debattere på årets Norvegkonferanse.

Norvegkonferansen arrangeres årlig av Norske Vegfinansieringsselskapers Forening, Norvegfinans. Konferansen fokuserer på store nasjonale samferdselsprosjekter og faktorer som påvirker utviklingen av norsk vegpolitikk.

Norvegkonferansen 2012 finner sted 18. og 19. september i Trondheim, på Britannia Hotel.