Hundremilsbirken

For noen er Birkebeinerløpet lenger enn for andre. Hans Magne Stokka hos husbyggeren Blinkhus Steinsbø på Bømlo reiste godt over 1 000 kilometer på samme dag for å løpe Birken.

Bagen var pakket og klar og vekkerklokka stilt inn klokken halv seks. En rask brødskive innabords, og så var Birken-reisen i gang.

Først en time fra Bømlo til Haugesund i bil. Så videre fra Haugesund til Gardermoen med fly, før bussen fraktet Blinkhus Steinsbø sin daglige leder videre til Lillehammer og Birkebeinerløpet.

- Klokken 11.00 var jeg på langrennsstadion. Løpet var i gang klokken 12.00. Det gikk slag i slag, sier Hans Magne Stokka.

Det meste gikk knirkefritt på den lange og kronglete reiseveien fra Sunnhordland til Lillehammer. Det samme gjorde det i selve løpet. Stokkas målsetting om en tid på 1,50 ble innfridd med glans.

- Det gikk utrolig bra, og jeg kom i mål på 1,42. Jeg klarte merket med 13 sekunder, så det var morsomt, sier Stokka, som kort tid etter løpet igjen satte kursen hjem for Bømlø.

- Nå blir det samme ruta tilbake. Jeg regner med å være hjemme klokken 23 i kveld.

Det var aldri snakk om å velge litt mindre motstand med hotell.

- Det går så altfor mye tid med overnatting, og så har jeg fryktelig lyst til å komme meg fort hjem til hjortejakta, gliser Hans Magne Stokka.