Trippel og birken-merke X 3

Og på løpet ble det sjetteplass på Marius Askautrud i M30-klassen.

Elitemosjonisten, som er fast birkebeiner for Leca/Norcem/Byggeindustrien i alle tre disipliner, sprang i mål på tiden 1.20,13.

Det holdt til en imponerende sjetteplass i klassen M30, og soleklart merke. Nå har Askautrud 2012-merke i både renn, ritt og løp.

- Jeg er veldig fornøyd, men det er ikke til å legge skjul på at det gjorde vondt å løpe. Jeg trodde det skulle være enda mindre nedoverbakker etter løypeomleggingen, men jeg opplever at det fortsatt var tøft for beina, sier Askautrud.

Han har sykkelrittet som sin klare Birken-favoritt. For tre uker siden syklet han inn til tiden 3,07 sammen med storebror Kristoffer. De syklet hele rittet sammen, og passerte mållinjen på nøyaktig samme tid.

- Avtalen var å sykle sammen, men dersom den ene sprakk, skulle den andre kjøre på. Det var det store spenningsmomentet underveis, sier Askautrud, som mener skibirken er den mest krevende av de tre disiplinene.

- I rennet går det mye på vilje, og mindre på teknikk. Det er nok det tyngste slitet, sier Askautrud, som likevel gikk i mål på repsektable 3,30 i rennet i mars.

- Hvorfor trippel?

- Det å ha et mål med alle treningsøktene sine, er vel hovedgrunnen. Men nesten like viktig som turen over fjellet, er det å treffe venner, kollegaer og ta del i folkelivet. Selv om Birken er blitt veldig svært og kommerst, så er det hele Birken-pakken som gir opplevelsen, sier Askautrud.