Knudtzonlunden et eventyrslott

Sparebank 1 Nordvest kjøpte for en tid tilbake Knudtzonlunden fra 1875 på Frei ved Kristiansund for fem millioner kroner. Nå er prakteiendommen som den søkkrike klippfiskkongen Nicolai Knudtzon III i sin tid bygde, tilbakeført til fordums prakt for mer enn 30 millioner kroner.

Det har gjenoppstått som et eventyrslott. Stedet skal brukes som kurs- og konferansehus.

I og med at banken manglet lokaler i eget bygg til kurs og konferanser ble det bygget et nytt bygg vegg i vegg med de ærverdige husene i Birkelunden, eller Knudtzonlunden som de fleste sier. Rundt bygningene ligger en fantastisk fin hage som også er restaurert. Hele eiendommen som er på 9,5 mål ligger flott til med utsikt mot Freifjorden og Nordmørsfjellene. Arkitekt Nils Fiske har hatt det overordnede ansvaret for prosjektet, mens  Liabø Entreprenør i Kristiansund har stått for ombygging og oppføring av det nye konferansebygget.

Dette har vært en meget spennende og utfordrene jobb for alle i bedriften, sier Øyvind Liabø til Byggeindustrien. Les mer i Byggeindustrien nr. 13. Da kan du også lese om entreprenør Liabø som ble angrepet av en sint moksusokse mens han var på reinsdyrjakt på Dovrefjell sammen med sønnene sine.