Fikk internasjonal utmerkelse for Byggeindustrien-foto

Ett av bildene som fotograf Ilja C. Hendel tok til en fotoreportasje for Byggeindustrien i sommer, har fått utmerkelsen ”Highly Commended” i den internasjonale fotokonkurransen Art of building.

I fotoreportasjen ”Gjennom en kunstners linse” utfordret Byggeindustrien den oslobaserte tyske fotografen Ilja C. Hendel til å vise oss prosjektene Økernkrysset, Bjørvika og rehabiliteringen av Regjeringskvartalet på en måte vi ikke hadde sett dem før.

Nå har ett av de 14 bildene i serien, fått internasjonal heder i fotokonkurransen Art of building.

I konkurranse med 2 000 innsendte bidrag var Hendels foto fra Veidekkes oppmålingsarbeid på Økernkrysset, ett av 24 som fikk utmerkelse.

– Det er veldig motiverende å få en slik tilbakemelding. At et bilde som folk ikke har et forhold til i det hele tatt, utløser noe hos dem, setter jeg stor pris på. Særlig når det er et bilde som jeg selv liker godt og som ikke er helt mainstream, sier Ilja C. Hendel.

Hendel har fått gode tilbakemeldinger på fotoreportasjen i Byggeindustrien.

– Jeg har fått hyggelige meldinger fra de som var med på prosjektene, og så har bildene vært inngangen til en osloreportasje i et tysk reportasjemagasin.

Men den morsomste tilbakemeldingen kom fra Hendels sønn.

– Han fortalte meg at jeg hadde tatt bilde av klassekameraten sin pappa. ”Nei, når skulle jeg ha gjort det”, spurte jeg. Så viste det seg at mannen bak måleinstrumentet er pappaen til en av skolekompisene hans, sier Hendel.

I kveld, fredag 14. september, åpner Hendel en fotoutstilling på Goethe-instituttet i Oslo.