A-Merking skal gjøre jernbanestasjoner sikrere

Jernbaneverket og A-Merking AS har inngått kontrakt om oppmerking av sikkerhetslinjer på plattformer og oppmerking av parkeringsplasser.

Kontrakten ble inngått i juli og gjelder for banestrekningene Stor-Oslo, Østfold og Kongsvingerbanen, Rauma, Dovre og Gjøvik banen, Bergensbanen og Sørlandsbanen.

Stipulerte lengder er på 58.000 meter gule linjer på plattform i tillegg tilkommer et stort antall linjer som skal merkes på innfartsparkeringer og parkeringsplasser i nærhet av jernbanestasjoner.

Kontrakten har en lengde på to år med ytterligere opsjon på to år. Kontrakten krever bruk av sikkerhetsmenn og har en rammeverdi på ca 6,6 millioner kroner.

A-Merking AS har 10 års jubileum i 2013.

– Ved starten i 2003 var det oppmerking av parkeringsplasser som var produktet. I 2005 begynte tankene omkring universell utforming å melde seg i det norske samfunnet. A-Merking hevet sin kompetanse innen dette faget og er i dag en betydelig aktør innen dette feltet og har levert noen av de største prosjektene innen ledelinjer for blinde og svaksynte som er gjennomført i Norge. Firmaet har blant annet laget ledelinjesystem på Oslo S, Lysaker stasjon, Lillehammer skysstasjon Oseana kulturhus, Otta Videregående skole, sier Bernt Liavaag i A-Merking AS.

Gjennom snart 10 års drift har firmaet spesialisert seg på oppmerkingsoppdrag og ofte litt spesielle oppdrag.

– Så i dag leverer firmaet også farget termoplast for utsmykking, lek og spill til skolegårder og barnehager, samt sikkerhetsoppmerking for industri og logistikkbedrifter. De er også en betydelig aktør innen oppmerking av parkeringsplasser i Norge, sier Liavaag.