Overleverer to rapporter om Munch-museet

Rapportene om plasseringen av et nytt Munch-museum blir overlevert Oslo kommune onsdag.

– Vi kommer til å overlevere rapportene i løpet av dagen til Kulturbyggene i Bjørvika, som er oppdragsgiver, sier prosjektleder Asbjørn Hansen i rådgivningsfirmaet OPAK til NTB.

Etter at bystyret før jul forkastet Lambda-prosjektet i Bjørvika, fikk OPAK i mai i oppdrag å utrede to andre lokaliseringer, på Tøyen og Tullinløkka.

– Vi har utredet to alternativer på Tullinløkka og tre på Tøyen. Vi foretar ingen rangering av de fem, men kommer med én anbefaling i hver rapport, sier Asbjørn Hansen.

Han vil ikke si noe om konklusjonen. Den blir trolig først kjent neste uke, etter at oppdragsgiverne Kulturbyggene i Bjørvika har gått gjennom rapportene. Kulturbyggene i Bjørvika er en midlertidig etat i Oslo kommune med oppgave å være byggherre-etat for Oslos kulturbygg.

Rapportene skal så kvalitetssikres før de legges fram i bystyret. Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) i Oslo sier til Aftenposten at han regner med å legge fram saken med en anbefaling for bystyret i november.

Uavhengig av hva som kommer fram i de to rapportene, har ikke Lambda-tilhengerne gitt opp. Miljøpartiet De Grønne har åpnet for å bytte side i saken. I så fall mangler det bare én stemme før det er flertall for et nytt Munch-museum i Bjørvika.