Verdenspremiere på Berlingo Electric

Citroën har verdenspremiere på den nye Berlingo Electric varebil på den internasjonale utstillingen for varebiler i Hannover fra 20. til 27. september 2012.

Berlingo Electric henvender seg til varebilkunder, og kommer i tillegg til Citroëns eldrevne personbil C-Zero. Berlingo Electric er basert på siste generasjon av Citroën Berlingo og innehar ny teknologi samtidig som den beholder kvalitetene fra originalen. Den kan laste like mye som de øvrige utgavene av Berlingo varebil, det vil si opp til 3,3 m3 (kort versjon) /3,7 m3 (lang versjon), og 685 kg.

Citroën har vært aktiv på markedet for elektriske varebiler de seneste tjue årene med eldrevne utgaver av varebilene C15, C25 og første generasjons Berlingo. Med lanseringen av den nye Berlingo Electric viser Citroën sitt engasjement for å redusere CO2-utslipp i nærmiljøet, og bilen plasserer seg naturlig inn i modellprogrammet som også omfatter utgaver med e-Hdi, Stop&Start samt Hybrid4-teknologien på Citroën DS5.

Komponentene til den elektriske drivlinjen er plassert dels i motorrommet, dels under gulvet, så plassen i bilen forblir den samme.

Den todelte batteripakken er plassert under bunnen av varerommet som dermed har samme volum som i de øvrige Berlingo varebilene, og gulvet er helt plant.

Batterikapasiteten er på 22,5 kWh, noe som gir en rekkevidde på opp til 170 km avhengig av last og kjørestil. Gjenoppladningen av batteriene kan skje ved standard lading som tar mellom 6 og 12 timer avhengig av strømstyrken eller ved hurtiglading på 30 minutter som lader batteriene opp til 80 %.

Elmotoren er utviklet i samarbeid med Mitsubishi Motors Corporation. Makismal effekt er 49 kW (67 hk) med maksimalt dreiemoment 200 Nm. Bilen har forhjulstrekk.