Store prosjekter til Kynningsrud Fundamentering

Kynningsrud Fundamentering skal den nærmeste tiden utføre fundamenteringsarbeid for over 135 millioner kroner. Dette tilsvarer cirka 35-40 prosent av selskapets årsomsetning, sier Jan Ivar Kynningsrud, daglig leder i Kynningsrud Fundamentering AS.

De skal i en underentreprise for Hent AS utføre pele- og spuntarbeider i forbindelse med nytt hotell og konferansesenter på Lerkendal. Jobben har en verdi på 15 millioner kroner (eks. mva.). Det skal leveres og rammes cirka 27.000 lm betongpeler og 1.200kvm spunt og 1.300 lm stag. Det 75m høye og 20 etasjers energieffektive hotellet vil få 400 rom med over 1.200 senger og vil bli en stor og viktig bidragsyter til byens hotellkapasitet. Scandics nye flaggskip vil ha plass til 2.800 deltakere samtidig. Hotellets største konferansesal blir på hele 1.430 kvm.

Videre skal de i en hovedentreprise for Brick as utføre pelearbeider i forbindelse med ny hovedterminal og nytt administrasjonsbygg for BAMA. Det skal leveres og rammes cirka 72.000lm betongpeler. Tomten ligger midt i Groruddalen og er perfekt for logistikk virksomheten til BAMA. Den ligger også i nær tilknytning til Alnabru som er et knutepunkt i forhold til befraktning på jernbane. Det skal etableres en ny bru over jernbanelinjen parallelt med eksisterende anleggsbru. Dette blir innfallsporten til anlegget. Bygget skal fundamenteres på peler med frittbærende dekke som gulv. Jobben har en verdi på 53 millioner kroner (eks. mva.).

På E6 Dovrebanen skal Kynningsrud Fundamentering i en underentreprise for Veidekke Entreprenør AS og Hochtief Solutions utføre pele-, spunt- og stagarbeider i forbindelse med utvidelse av dagens E6 og jernbane langs Mjøsa. Av hovedmengder skal det leveres og rammes 2.500kvm spunt og 18.000lm betongpeler og bores 4.400lm stag. Jobben har en verdi på 35 millioner kroner (eks. mva.).

De skal i en underentreprise for NCC utføre spunt- og stagarbeider i forbindelse med utvidelsen av sentralbygning vest på Oslo lufthavn. Det skal leveres og rammes 11.000kvm spunt, bores 14.250m løsmassestag og monteres 150 tonn puter. Kontraktsummen er på 32 millioner korner (eks. mva.).