Kinesiske arkitekter og byggherrer til Norge

I september kommer en gruppe på 16 ledende arkitekter og eiendomsutviklere fra Beijing, Guangzhou og Shanghai til Norge på en ukes faglig besøk.

Målet til den kinesiske delegasjonen er å knytte kontakter med norske arkitekter for å bidra i et ekspansivt og ambisiøst kinesisk byggemarked. Besøket er et samarbeid mellom kineserne, Norges generalkonsulat i Guangzhou og Arkitektbedriftene i Norge. Delegasjonen ledes av Business Development Manager Thomas Huang ved Det norske generalkonsulatet i Guangzhou. Koordineringen av programmet på norsk side er ved Arkitektbedriftene. Prosjektet støttes av Norges ambassade i Beijing og Det norske generalkonsulatet i Shanghai.

– Kina er et spennende marked med gode muligheter for norske arkitekter som nå nyter høy internasjonal anerkjennelse, sier administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene i Norge.

– Men Kina er et krevende marked for oss. Derfor er det av stor betydning at vi gjennom en uke kan samtale om fag, markedsmuligheter og se på norske arkitektur sammen med kinesiske kolleger og utbyggere. Dette besøket er noe både foreningen og kineserne vil følge opp, sier Skavang.

Fra norsk side er dette en del av Arkitektbedriftenes eksportprosjekt, finansiert som et bedriftsnettverk gjennom Innovasjon Norge. Målet med prosjektet er å styrke profileringen og markedsføringen av norske arkitekttjenester i utenlandske oppdragsmarkeder, samt å øke kompetansen i norske arkitektbedrifter med sikte på å lykkes bedre i eksportmarkedet for arkitekttjenester.

Norgesprogrammet til de kinesiske arkitektene og eiendomsutviklerne er tettpakket. Sammen med norske arkitekter vil de besøke Bjørvika og Operaen, Tjuvholmen, Vulkan, Fornebu og Lærerlagets konferansesenter. Delegasjonen vil bli orientert om det norske FutureBuilt-programmet og Nasjonale Turistveier. Kineserne skal også besøke Ålesund og Trollstigen for å se turistveianleggene der og besøke Juvet landskapshotell. Besøket avsluttes med et dialogseminar på DogA i Oslo, der de kinesiske deltakerne vil orientere om muligheter for engasjementer i Kina.